ЗА НАС

Кои сме ние?

Правилното място за търговия на плодове и зеленчуци

„ТЪРЖИЩЕ СОФИЯ“ е разположено на входа на града, на комуникативно място, с оглед на лесния достъп на селскостопанската стока до столицата.

През годините пазарът се утвърди като предпочитано място за търговците и производителите. При нас зареждат по-голяма част от дребните магазини и търговци на пазарите в София и окръга, както и огромна част от ХОРЕКА бизнеса в София. Също така, при нас са концентрирани много български производители или техните представители.

Изградената инфраструктура, лесния достъп и вътрешната организация на пазара позволяват на търговците да търгуват големи обеми стока за максимално кратки срокове. Доверието на купувачите в нашия пазар е ключово за бъдещето на пазара. За да поддържаме високото ниво на търсене и предлагане, служителите на тържището и търговците работят в екип. На тържището са въведени системи, които поддържат и контролират хигиената на търговските единици и транспортните алеи, безопасността на храните и прозрачността на търговията.

„ТЪРЖИЩЕ СОФИЯ“ АД разработи уникална за България електронна система за регистрация на продавачите и на търгуваната от тях стока. Системата представлява електронен регистър, който се въвежда за първи път на пазар за неживотински храни. Създаденият от нас иновативен софтуер дава възможност, да се осъществява т.нар. „проследяемост“ по пътя на храните.

Почистването на пазара и третирането на отпадъците се извършва контролирано по график и със специализирано оборудване.

При посещението си на стоковото тържище винаги може да се обърнете към наш служител, който ще Ви окаже съдействие. Ако желаете да получите повече информация за търговските площи и условията, при които може да продадете Вашата стока – не се колебайте да се свържете с нас на посочения телефон и e-mail адрес в раздел „Контакти“.

Защо да изберете нас?

  • Минимален престой – минимизиране на времето на престой на продукта на тържището гарантира пресни плодове и зеленчуци за потребителя.
  • Кратък път до потребителя – съкращаването на междинните звена по пътя на стоката гарантира оптимална цена за производителя и потребителя.
  • Социален ангажимент – маркетинг и реализация на храни от локален произход.
  • Свободен достъп – осигуряване на възможност за реализация на собствена продукция за всеки български производител.
  • Немонополна търговия – множество производители и търговци, поставени в конкурентна среда, предлагат възможно най-високото качество и максимално широк избор.
  • Проследяемост на храните – основен принцип в европейското и българското законодателство, гарантиращ безопасност и прозрачност на средата, в която се движат храните за вашата трапеза.

Нашата

История

Развитието на търговията на едро през последния четвърт век

ОСНОВАВАНЕ

1996г.
Тържище София стартира дейност през 1996 г. като пазар на производителите, предлагащ място за търговия на едро на българските производители. Търговията се осъществява на асфалтова площадка с площ от около 15 декара.

ПРИВАТИЗАЦИЯ

2000г.
През 2000 г. дружеството е приватизирано и продължава дейността си като пазар на производителите. Площта е увеличена на 30 декара.

ИНВЕСТИЦИИ

2001г.
Реализирани са значителни инвестиции: асфалтовата площадка е разширена, започва изграждане на закрити търгoвски площи, изградена е масивна ограда и пропускателния режим е организиран през покрития портал от към ул. Амстердам.

РЕГИСТРИРАНЕ ПО ЗСБТ

2002г.
От 2002 г. Тържище София – търговия на едро на българските производители е регистрирано по ЗСБТ и предлага търговски площи и на едрови търговци на плодове и зеленчуци.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНО РАЗВИТИЕ

2002-2006г.
Продължава изграждането на закрити търговски площи. Пускане в експлоатация на хладилни складове.

МОДЕРНИЗАЦИЯ

2007г.
Въведена е в експлоатация на модерна търговско-складова база с площ от около 3000 м2.

ЕКОЛОГИЯ

2011г.
Депо за разделно събиране на отпадъци.

ХЛАДИЛНИ ПОМЕЩЕНИЯ

2012г.
Изградени са 94 нови термо-изолирани павилиона за търговия.

ПОДДРЪЖКА

2013г.
Асфалтовата настилка е изцяло обновена . Тържището е рeгистрирано и лицензирано по всички изисквания на българското законодателство. Дружеството е член на Асоциация на тържищата в България, на Българската Стопанската Камара и на Международната асоциация на тържищата от централна и източна Европа ceiwmf .
Всички права запазени 2023. Уебсайт от
checkmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram